Tenniselleboog/Epicondylitis lateralis

 

Wat is een tenniselleboog?

Een tenniselleboog heeft een verwarrende naam, gezien maar 5% van alle mensen met een tenniselleboog daadwerkelijk tennist. Bij een tenniselleboog is er sprake van een overbelasting. Deze overbelasting vindt plaats in de pees van de spieren die verantwoordelijk zijn voor het strekken van de pols en de vingers. Het steeds herhalen van dezelfde polsbeweging ligt vaak ten grondslag aan het ontstaan van deze klacht. Bij werkzaamheden als wasgoed uitwringen, schilderen, computerwerk en een zwaar autostuur hanteren wordt de pols veelvuldig in een bepaalde positie belast. Dit maakt dat dit soort activiteiten de kans op een tenniselleboog vergroten.

 

Symptomen bij een tenniselleboog:

  • Pijn aan de buitenzijde van de elleboog
  • Pijn bij druk op de buitenzijde van de elleboog
  • Pijn bij het maken van een vuist
  • Pijn bij iets oppakken
  • Pijn bij het wegduwen van bijvoorbeeld een stoel
  • Uitstralende pijn naar de onderarm, pols en hand
  • Krachtsverlies bij bovenhands tillen

 

Heb ik een tenniselleboog?

Mochten bovenstaande symptomen bekend voorkomen, dit betekent niet direct dat er sprake is van een tenniselleboog. Een arts, fysiotherapeut of oefentherapeut kan onderzoeken of er sprake is van een tenniselleboog. Hiervoor zullen een aantal testen worden gedaan die specifiek gericht zijn op de elleboog.

 

Hoe kom ik van mijn klachten af?

In de meeste gevallen verdwijnen de klachten met therapie na zo'n zes weken. Wacht niet te lang met hulp inschakelen bij een tenniselleboog, het kan namelijk een chronische vorm aannemen waardoor je langer last blijft houden van de klachten.

 

Probeer zo normaal mogelijk te blijven bewegen, maar zorg voor minder zware en herhaalde  momenten van belasting.

 

Over ons

MedSupport is een jonge, dynamische en moderne fysiotherapiepraktijk gevestigd in sportcentrum Fitland in Doetinchem. Professionele begeleiding en persoonlijke aandacht in combinatie met de nieuwste oefenapparatuur zorgen ervoor dat u snel van uw klachten af bent. Lees meer...

Volg ons

Volg ons op social media om zo als eerste van alle nieuwe ontwikkelingen, acties en activiteiten op de hoogte te zijn.

    

Contact

Keppelseweg 26 
7001 CG DOETINCHEM
Tel: 0314-765099
Halseweg 27D
7021 HV ZELHEM
Tel: 0314-786706
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.