Schouderpijn

Schouderpijn is één van de meest voorkomende klachten aan het lichaam. Wanneer je schouderpijn hebt kan dit verschillende oorzaken hebben, dit kan zijn als gevolg van een ongeval maar het kan er ook langzaam ingeslopen zijn. Een schouder kan vrij snel overbelast worden waardoor klachten ontstaan.

Schouderklachten uitten zich vaak in een pijnlijk gevoel aan de voorzijde van schouder/arm. Dit kan gepaard gaan met uitstraling naar de nek of onderarm. Schouderpijn kan een zeurend, moe en zwaar gevoel geven in de gehele arm. Slapen op de schouder is vaak niet fijn en wordt meestal vermeden. De pijn is meestal aanwezig bij bewegingen zoals reiken, de arm optillen en wanneer je de arm op de rug legt.

 

Veelgehoorde klachten zijn:

 • Pijn aan de voorzijde van de arm/schouder
 • Pijn bij het optillen van de arm
 • Pijn wanneer je de arm op de rug brengt
 • Pijn bij het naar beneden brengen van de arm
 • Pijn bij het aantrekken van een jas
 • Bij bij haren wassen
 • Pijn bij het uittrekken van kleding
 • Pijn bij het reiken
 • Het gevoel minder kracht te hebben in de arm
 • Stijf gevoel in schouder/arm
 • De arm minder makkelijk kunnen bewegen
  Niet alle bovenstaande klachten hoeven voor te komen

 

Wat is schouderpijn?

Een schouder bestaat uit een kop en een kom. Bij bewegingen van de arm zorgen omliggende structuren ervoor dat de schouderkop goed in de kom blijft glijden. Bij pijn in de schouder ligt de oorzaak vaak in de spieren die rondom de schouder liggen, de zogenoemde rotatorcuff spieren. Dit is een verzamelnaam voor vier spieren die van belang zijn voor de mobiliteit en kracht van de schouder. De spieren functioneren niet meer zoals voorheen, waardoor ze de schouder minder goed in de kom kunnen houden. Naast de structuren rondom de schouder kan de oorzaak ook vanuit de nek of arm komen, de nek, schouder, arm en hand functioneren als een gezamelijke keten.

 

Factoren die van invloed kunnen zijn

Wanneer je werk doet waarbij je met de arm herhalende bewegingen moet maken of een lange tijd in een positie zit, kan dit klachten veroorzaken. Dit komt vaak voor bij beroepen waarbij je veel achter de computer werkt, maar ook bij huishoudelijke taken als koken, stofzuigen en in de tuin werken. Daarnaast is veelvuldig boven schouderhoogte bewegen een risicofactor op het krijgen van schouderpijn. 

Over ons

MedSupport is een jonge, dynamische en moderne fysiotherapiepraktijk gevestigd in sportcentrum Fitland in Doetinchem. Professionele begeleiding en persoonlijke aandacht in combinatie met de nieuwste oefenapparatuur zorgen ervoor dat u snel van uw klachten af bent. Lees meer...

Volg ons

Volg ons op social media om zo als eerste van alle nieuwe ontwikkelingen, acties en activiteiten op de hoogte te zijn.

    

Contact

Keppelseweg 26 
7001 CG DOETINCHEM
Tel: 0314-765099
Halseweg 27D
7021 HV ZELHEM
Tel: 0314-786706
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.