Gecombineerde leefstijl interventie (GLI)
Werken aan een gezondere leefstijl met de juiste support? Dat kan met het SLIMMER programma dat wij aanbieden in samenwerking met diëtiste en leefstijlcoach Silke te Molder en fysiotherapeute Iris van Dam.
Werken aan een gezondere leefstijl met de juiste support? Dat kan met het SLIMMER programma dat wij aanbieden in samenwerking met diëtiste en leefstijlcoach Silke te Molder en fysiotherapeute Iris van Dam.
Het SLIMMER programma is een gecombineerde leefstijl interventie (GLI) voor volwassenen met overgewicht en/of een verhoogd gezondheidsrisico. Als deelnemer aan het SLIMMER programma word je intensief begeleid in het verbeteren van je leefstijl met de hulp van een fysiotherapeute, diëtiste/leefstijlcoach en buurtsportcoach.
Het 2-jarig SLIMMER programma is opgedeeld in meerdere modules. In dit overzicht is visueel gemaakt welke zorgverlener jou wanneer begeleidt en ondersteund:
Het 2-jarig SLIMMER programma wordt geheel vergoed vanuit de basisverzekering.
Voor volwassenen met overgewicht (BMI 25-30) en een verhoogd risico op type 2 diabetes of hart- en vaatziekten of aanwezigheid van hart- en vaatziekten, type 2 diabetes, slaapapneu of artrose
Daarnaast ook voor volwassenen met obesitas (BMI 30-40), die in staat zijn een leefstijlprogramma te volgen.
Verwijzing vindt plaats via de huisartsenpraktijk.
Wil jij graag meer informatie over het SLIMMER programma of je aanmelden voor de volgende groep? Neem dan contact op met ons (gli@medsupport.nl) of bespreek de mogelijkheden met jouw behandelend arts.
Er zijn nog geen referenties toegevoegd.
De groepstrainingen worden gegeven door Iris en Joëlle. Zij hebben een grote affiniteit met sport en mentale gezondheid.
Silke is als Diëtiste en Leefstijlcoach allround opgeleid en heeft jarenlange ervaring met voedingsgerelateerde problematiek.
Een gecombineerde leefstijl interventie wordt volledig vergoed vanuit de basisverzekering. Er zijn voor de deelnemer dus geen extra kosten
Ja. Voor het deelnemen aan de GLI heb je een verwijzing nodig van de huisarts.
Je komt in aanmerking als je een BMI hebt boven de 25 met een verhoogd risico of een BMI hebt boven de 30.
Het traject van de GLI duurt 2 jaar. De sportbegeleiding stopt na 6 maanden. Bij MedSupport zijn er GLI doorstroom groepen. Hierdoor kan je (met dezelfde deelnemers) door blijven gaan met sporten.
Het programma is bedoeld voor mensen met overgewicht (BMI vanaf 25 met verhoogd risico) of obesitas (BMI vanaf 30). Je hebt een verwijzing nodig van de huisarts om deel te nemen.
Het traject duurt twee jaar en bestaat uit een intensieve eerste fase (6–12 maanden) en een vervolgfase waarin je werkt aan het behouden van je nieuwe leefstijl. Na 2 jaar is het GLI-traject afgelopen